maandag 10 januari 2011

Kip

Vandaag maar een kort dagje school... Ik fietste naar huis en ik zag opeens iets geks. Mijn moeder had het al een keer gezien, maar er toen geen foto van gemaakt. Dus ik pakte mijn kans. Er zat namelijk een kip lekker te zitten boven op een hert XD Hij had het koud denk ik.


Ohjaa en dit was ook echt super bizar. Moet je even dit artikel lezen.. (Van Nieuwsblad.nl)



Nu ook massale sterfte onder vissen
vrijdag 07 januari 2011Auteur: WimDehandschutter

De oever van de Arkansas River ligt bezaaid met dode vissen. epa
© EPA1 van 2Volgende

Nadat vogels mysterieus uit de lucht vielen in de Verenigde Staten en Zweden, doet zich een nieuw raadsel voor in de natuur. Brazilië, Nieuw-Zeeland en opnieuw de VS worden geconfronteerd met massale vissterfte. WimDehandschutter
Raadselachtig en tegelijk huiveringwekkend. Natuurliefhebbers weten niet wat te denken van de nieuwsberichten. Honderden tonnen sardientjes, meervallen en andere vissoorten zijn de voorbije dagen dood aangespoeld aan de Braziliaanse kust, bij Paranaguá. Vissers dreigen in geldnood te komen. Experts denken dat een olielek of het koude weer de sterfte heeft veroorzaakt.

Ook paniek in de Verenigde Staten. Twee miljoen vissen kwamen bovendrijven in Chesapeake Bay (Maryland), mogelijk door koudwaterstress. Daarnaast werden duizenden vissen gevonden op een dertig kilometer lange oever van de Arkansas River. En nog eens duizenden dreven levenloos in een kreek in het warme Florida.

In Nieuw-Zeeland vonden honderden snappers de dood. De overheid houdt het er voorlopig op dat ze 'waarschijnlijk verhongerd' zijn. In Groot-Brittannië werden de karkassen van 40.000 duivelskrabben op het strand in Kent gevonden. Het koude weer zou de boosdoener zijn.

Eerder was er veel te doen over de vogels die massaal uit de lucht vielen in de Verenigde Staten, onder meer in Arkansas en Louisiana. In Texas werden tweehonderd vogels dood aangetroffen nabij een viaduct. Onderzoekers denken dat de dieren over het warme asfalt liepen en door automobilisten werden overreden.

De vogelsterfte deed zich eveneens voor in Zweden. Daar geloven experts dat het nieuwjaarsvuurwerk de dieren deed panikeren. Bovendien waren de meeste van hen al uitgehongerd door voedselschaarste en waren ze dus extra zwak. Toch blijft een officiële verklaring uit.

Biologieprofessor Dan Cristol breekt zich het hoofd over de oorzaak. 'Hoogspanningsdraden hebben vogels leren te omzeilen. Vuurwerk kan ook geen reden zijn, tenzij je een vogel letterlijk opblaast. Een virus? Dat is best mogelijk.'

Geen opmerkingen: